Få dit barns penge til at vokse med Tobi

Får dit barn nok ud af sin opsparing? Renten på børneopsparinger i banken er historisk lav og sammen med inflation, er det med til at udhule værdien af dit barns opsparing. Det er derfor en god ide at investere opsparingen!

Lidt ligesom pension... bare til børn!

Derfor skal du investere dit barns opsparing

Fordelene ved langsigtet opsparing til børn minder om pensionsopsparing. Af samme årsag vælger voksne at investere deres pension gennem pensionsselskaber, frem for at lade pengene stå kontant på en konto.

Lang tidshorisont

Den lange tidshorisont mindsker risikoen og opsparingen kan vokse gennem mange år.

Kendt udbetalingstidspunkt

Vi anbefaler løbende at skrue ned for risikoen i takt med at udbetalingstidspunktet nærmer sig.

Opnå gode skattefordele

Afkast på investeringen kan gøres skattefrit, når dit barn ikke bruger sit frikort, og det har stor betydning for den samlede opsparing.

Tobi-app'en vist på en laptop
Forstå hvorfor investering kan betale sig

Vi vil give børn den bedste start på livet!

Mange forældre vælger efter bedste hensigter, at oprette en børneopsparingskonto i deres bank. Men når man sætter penge i kontanter på en bankkonto, så går børnene faktisk glip af et stort potentiale.

Lave renter giver ingen vækst!

Det har i mange år været sund fornuft, at sætte penge i banken, da man jo kunne få opsparingen til at vokse pga. renter.

I de seneste år er rentesatsen faldet, mens inflationen er steget. Så kontanter på en bankkonto falder i værdi, samtidig med at renteindtægterne er nærmest ikke-eksisterende.

Med en investeret opsparing vil "renters rente"-princippet have stor betydning for afkast.

Sammenlign bankernes rentesatser

De største bankers rentesatser på en børneopsparingskonto

Danske Bank
2.5
Jyske Bank
2.5
Nordea
2.25
Nykredit
3
Spar Nord
2
Sydbank
2
Få det fulde overblik over bankernes rentesatser

Pengene bliver mindre værd over tid

Kort fortalt, så stiger priserne i samfundet en lille smule hvert år. Det man kalder inflation. Det betyder at den opsparing du laver til dit barn i dag vil kunne købe for markant mindre når dit barn om 18 år skal bruge opsparingen.

Hvis vi sætter 100 kr. ind på en bankkonto i dag, så vil de tabe købekraften med 30%. Så om 18 år vil barnet kunne købe for, hvad der svarer til 70 kr. i dag

Se hvordan inflationen påvirker opsparingen
Filur is

1982
2 kr

Filur is

2022
14 kr

Mange bække små...

Gør som bekendt en stor å. Og jo tidligere du kommer i gang med at indbetale til dit barn, jo større opsparing vil barnet opnå. Faktisk kan en investeret børneopsparing blive dobbelt så stor som en kontant opsparing! Er du nysgerrig på, hvad dit barns opsparing kan blive til, så prøv vores beregner.

Prøv vores mere detaljerede beregner

Se hvordan 10.000 kr. vokser over årene på hhv. en børneopsparingskonto med ca. 1,20% i rente og med en investeret børneopsparing med et afkast på 5%.

Kontant opsparing
10.120 kr.

Investeret opsparing
10.500 kr.

Tidshorisont
1 år

Forskel i fortjeneste
380 kr.

1 år
21 år

Giv dit barn en god start på livet med Tobi

Vi har skabt Tobi for at gøre det nemt for os forældre at komme i gang med en investeret børneopsparing, der rent faktisk kan give et fornuftigt afkast.

Tobi-app'en vist på en mobil

Ingen begrænsninger på indskud

I modsætning til en traditionel børneopsparingskonto i banken, har en investeret børneopsparing med Tobi ingen beløbsgrænser på indskud.

Ingen handelsomkostninger

Tobi har ingen handelsomkostninger. Derfor giver det god mening at investere selv små beløb.

Intet minimumsbeløb for at investere

Hos Tobi kræver vi ikke noget minimumsindskud! Det er op til dig og din økonomiske situation, om du vil investere 100 kr. eller 100.000 kr.

Uafhængig af bank

Du kan som forælder oprette en Tobi konto til dit barn uafhængigt af, hvor du i dag er bankkunde. Efterfølgende kan både forældre, bedsteforældre og familie og venner bidrage til barnets opsparing.

Alt er 100% digitalt

Ja, den er god nok. Du kan oprette dig, lige når du har tid. Det hele kan klares fra din mobil, tablet eller laptop.

Ansvarlig investering uden bekymringer

Hos Tobi er vi meget bevidste om, at vores kunder er børn, og derfor investeres der ikke i industrier som våben, tobak, atomvåben, etc.

Mulighed for skattefrit afkast

Dit barn har mulighed for at opnå et skattefrit afkast, hvis frikortet ikke bliver brugt.

Professionel investeringsrådgivning

Hos Tobi får du professionel investeringsrådgivning, som ellers er svært af få til investering af små opsparinger, som børn typisk har

Gratis kundesupport

Skriv eller ring for at få svar på dine spørgsmål.

Gratis adgang til digital app

Følg løbende med i børneopsparingen via vores app. Her kan du se indbetalinger, afkast og historisk udvikling.

Så let kommer du i gang

Kom i gang på 10 minutter

Det tager ca. 10 minutter at oprette en konto, og det kan klares fra din mobil, tablet eller laptop i sofaen, når ungerne er puttet. Undervejs skal du uploade billed-ID af dig selv, og af dit barn (fx et sundhedskort, dåbs- eller navneattest).

1. Besvar et par spørgsmål

Fortæl os om dig og dit barn, hvor meget der skal investeres og tidshorisonten.

2. Få din investeringsprofil

Vi stiller dig en række spørgsmål for at finde frem til din risikoprofil. Når du har svaret på spørgsmålene kommer vi med vores anbefaling til en investeringsprofil. Har du oprettet flere børn, så får hvert barn en individuel investeringsprofil baseret på tidshorisonten for barnet, den ønskede skatteprofil samt din risikoprofil.

3. Overfør penge

Når Tobi-kontoen er godkendt, kan du overføre et beløb med det samme, sætte en automatisk overførsel i gang og dele kontonummeret med bedsteforældre, hvis de vil bidrage.

4. Følg med

Nu er dit barns Tobi-konto klar og bliver automatisk investeret ud fra din valgte investeringsprofil. Herefter er der ikke andet end at læne sig tilbage og følge med via app’en. Som tiden går vil vi foreslå nye investeringsanbefalinger, der passer til barnets alder.

Tab 1

Tab 2

Tab 3

Tab 4

Kom i gang

Typiske spørgsmål og svar

Her finder du et hurtigt overblik over det, vi oftest bliver spurgt om

Hvad er Tobi

Er Tobi en børneopsparingskonto?

Hvorfor skal jeg bruge Tobi i stedet for en børneopsparingskonto?

Hvem kan oprette en Tobi-konto?

Hvordan kommer jeg i gang?

Kan jeg flytte mit barns nuværende børneopsparingskonto til Tobi?

Hvordan er mit barns penge beskyttet, hvis Tobi lukker?

Hvem samarbejder Tobi med?

Hvad bliver mit barns opsparing investeret i med Tobi?

Har du stadig spørgsmål?

Fik du svar eller brænder du stadig inde med spørgsmål? Du er velkommen til at starte en chat med os, skrive til os på hej@tobi.dk, ringe til os på 70 60 56 40 eller besøge vores support-sektion.

Oplysninger på Tobis hjemmeside udgør ikke investeringsrådgivning eller skatterådgivning og kan ikke i sig selv danne grundlag for beslutning om investering i Investeringsafdelinger eller andre finansielle instrumenter. Alle informationer på Tobis hjemmeside læses på eget ansvar og Tobi er uden ansvar for direkte og indirekte tab i forbindelse med de investeringer du foretager alene på baggrund af oplysninger på Tobis hjemmeside.

Investorer gøres opmærksomme på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

Tobi ApS • CVR-nr. 38585231 • Skelbækgade 2, 6. sal • 1717 København V