Værktøjer

Beregn hvor meget inflationen påvirker dit barns opsparing

Dette værktøj hjælper dig med at forstå, hvordan inflationen reducerer købekraften af dit barns opsparing over tid. Det kan virke lidt kompliceret, men vi er nødt til at tage højde for inflationen, når vi taler om langsigtede investeringer. Som grafen viser, så er der stor forskel på, hvad du kan købe for fx 50.000 kr. i dag, og hvad dit barn vil kunne købe for 50.000 kr. om fx 18 år. Beløbet er det samme. Værdien vil være faldet. Købekraften er blevet reduceret af inflationen. 💸

Inflationsberegner

Beløb

50.000 kr.

  • 0 kr.
  • 250.000 kr.

Tidshorisont

18 år

  • 1 år
  • 25 år

Inflation

2 % pr. år

  • 0 %
  • 8 %

Den fremtidige opsparings købekraft i nutidskroner.

35.008 kr.

Korrigeret målsætning for den fremtidige opsparing

70.617 kr.

Giv dit barn en god start på livet
Start en investeret opsparing

Sådan aflæses værktøjet

Al investering er forbundet med risiko, og da vi ikke kan spå om fremtiden, kan vi ikke give et garanteret afkast. Vi kan dog fortælle, at historisk set har der været et positivt afkast på 6 % over de sidste 20 år - også selvom vi har været gennem en finanskrise, dotcom-boble og Corona-pandemi. Vi tager udgangspunkt i de halvårlige afkastforventninger, der udgives af Rådet for Afkastforventninger.

Så let kommer du i gang

Kom i gang på 10 minutter

Det tager ca. 10 minutter at oprette en konto, og det kan klares fra din mobil, tablet eller laptop i sofaen, når ungerne er puttet. Undervejs skal du uploade billed-ID af dig selv, og af dit barn (fx et sundhedskort, dåbs- eller navneattest).

1. Besvar et par spørgsmål

Fortæl os om dig og dit barn, hvor meget der skal investeres og tidshorisonten.

2. Få din investeringsprofil

Vi stiller dig en række spørgsmål for at finde frem til din risikoprofil. Når du har svaret på spørgsmålene kommer vi med vores anbefaling til en investeringsprofil. Har du oprettet flere børn, så får hvert barn en individuel investeringsprofil baseret på tidshorisonten for barnet, den ønskede skatteprofil samt din risikoprofil.

3. Overfør penge

Når Tobi-kontoen er godkendt, kan du overføre et beløb med det samme, sætte en automatisk overførsel i gang og dele kontonummeret med bedsteforældre, hvis de vil bidrage.

4. Følg med

Nu er dit barns Tobi-konto klar og bliver automatisk investeret ud fra din valgte investeringsprofil. Herefter er der ikke andet end at læne sig tilbage og følge med via app’en. Som tiden går vil vi foreslå nye investeringsanbefalinger, der passer til barnets alder.

Tab 1

Tab 2

Tab 3

Tab 4

Kom i gang

Oplysninger på Tobis hjemmeside udgør ikke investeringsrådgivning eller skatterådgivning og kan ikke i sig selv danne grundlag for beslutning om investering i Investeringsafdelinger eller andre finansielle instrumenter. Alle informationer på Tobis hjemmeside læses på eget ansvar og Tobi er uden ansvar for direkte og indirekte tab i forbindelse med de investeringer du foretager alene på baggrund af oplysninger på Tobis hjemmeside.

Investorer gøres opmærksomme på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

Tobi ApS • CVR-nr. 38585231 • Skelbækgade 2, 6. sal • 1717 København V