Guides

Bliv klogere med vores guides

Her kommer vi rundt om alle dele af opsparing og investering på vegne af børn.

Derfor skal du investere dit barns opsparing

1. Derfor skal du investere dit barns opsparing

Danske børn går glip af rigtigt mange penge fordi deres opsparinger i langt de fleste tilfælde står i kontanter i banken til en lav rente i rigtigt mange år. Denne guide handler om, hvorfor det er en god idé at investere dit barns opsparing

Seks ting du skal vide om risiko

2. Seks ting du skal vide om risiko

Formålet med at investere dit barns penge er at opnå et højere afkast . Men jo højere afkast, du ønsker, jo større risiko er du nødt til at acceptere. Afkast og risiko går nemlig hånd i hånd.

Forstå inflation

3. Forstå inflation

Ordet inflation er latin for "oppustning" og beskriver fænomenet hvor det generelle prisniveau i et samfund stiger

Forstå "renters rente" - hemmeligheden bag succesfulde investeringer

4. Forstå "renters rente" - hemmeligheden bag succesfulde investeringer

Renters renter er penge dit barn optjener på afkastet af investeringen. På en bankkonto er der typisk tale om en fast rente. Når man investerer er der tale om et afkast, der kan variere fra år til år, men for eksemplets skyld tager vi afsæt i et 5%-afkast.

Sammenlign Tobi med fire andre alternativer

5. Sammenlign Tobi med fire andre alternativer

I denne guide gennemgår vi forskellige måder man kan spare op til sine børn. Vi kigger på hhv. Børneopsparingskonto, Børneopsparingskonto med depot, Opsparingskonto med investeringsdepot samt Aktiesparekonto

Sådan kan dit barn opnå et skattefrit afkast

6. Sådan kan dit barn opnå et skattefrit afkast

I det følgende beskriver vi, hvordan det fungerer i konteksten af Tobi med primært fokus på aktiedelen. Det bliver desværre lidt langhåret, men skat er jo en kompleks størrelse.

Pengegaver til børn

7. Pengegaver til børn

Denne guide beskriver, hvordan det forholder sig med beskatning af større pengegaver til børn. Man skal nemlig betale gaveafgift hvis det er et stort beløb, men hvor stort beløbet må være afhænger af din relation til barnet. Læs med her for at blive klogere.

Så let kommer du i gang

Kom i gang på 10 minutter

Det tager ca. 10 minutter at oprette en konto, og det kan klares fra din mobil, tablet eller laptop i sofaen, når ungerne er puttet. Undervejs skal du uploade billed-ID af dig selv, og af dit barn (fx et sundhedskort, dåbs- eller navneattest).

1. Besvar et par spørgsmål

Fortæl os om dig og dit barn, hvor meget der skal investeres og tidshorisonten.

2. Få din investeringsprofil

Vi stiller dig en række spørgsmål for at finde frem til din risikoprofil. Når du har svaret på spørgsmålene kommer vi med vores anbefaling til en investeringsprofil. Har du oprettet flere børn, så får hvert barn en individuel investeringsprofil baseret på tidshorisonten for barnet, den ønskede skatteprofil samt din risikoprofil.

3. Overfør penge

Når Tobi-kontoen er godkendt, kan du overføre et beløb med det samme, sætte en automatisk overførsel i gang og dele kontonummeret med bedsteforældre, hvis de vil bidrage.

4. Følg med

Nu er dit barns Tobi-konto klar og bliver automatisk investeret ud fra din valgte investeringsprofil. Herefter er der ikke andet end at læne sig tilbage og følge med via app’en. Som tiden går vil vi foreslå nye investeringsanbefalinger, der passer til barnets alder.

Oplysninger på Tobis hjemmeside udgør ikke investeringsrådgivning eller skatterådgivning og kan ikke i sig selv danne grundlag for beslutning om investering i Investeringsafdelinger eller andre finansielle instrumenter. Alle informationer på Tobis hjemmeside læses på eget ansvar og Tobi er uden ansvar for direkte og indirekte tab i forbindelse med de investeringer du foretager alene på baggrund af oplysninger på Tobis hjemmeside.

Investorer gøres opmærksomme på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.

Tobi ApS • CVR-nr. 38585231 • Skelbækgade 2, 6. sal • 1717 København V