Invester i dit
barns fremtid

med en investeret Tobi-konto

Få børneopsparingen til at vokse med Tobi - den nemmeste måde at investere dit barns opsparing. Vi klarer alt det praktiske, så du kan bruge tiden med dit barn.

Kom i gang Se videoen om hvordan Tobi fungerer
Afspil video

Som omtalt i

FinansWatch logo Børsen logo Finans logo Millionærklubben logo

Mød Tobi - fremtidens opsparing til børn

Vi er selv forældre og ved, at du har mange bolde i luften hver dag. Derfor skal børneopsparingen ikke også være en af dem.

Vi har skabt Tobi for at gøre det nemt for os forældre at komme i gang med en børneopsparing, der rent faktisk kan give et fornuftigt afkast.

Nem investering

Indskud på Tobi-kontoen bliver automatisk investeret ud fra din valgte investeringsprofil, så dit barns opsparing har de bedste muligheder for at vokse over tid.

Start i dag

Ingen begrænsninger

I modsætning til den traditionelle børneopsparingskonto har vi ingen beløbsgrænser, når du investerer dit barns børneopsparing med Tobi.

Kom nemt i gang

Mulighed for skattefrit afkast

Dit barn har mulighed for at opnå et skattefrit afkast, hvis frikortet ikke bliver brugt.

Prøv Tobi her

Hvad vil du helst have ud af dit barns opsparing

0,1% i rente eller 5% i afkast?

Lille afkast ved kontant børneopsparingskonto

Kontant børneopsparingskonto:
1.125 kr. i rente over 21 år

Den gennemsnitlige rente på en kontant børneopsparingskonto er historisk lav. Faktisk får dit barn i gennemsnit kun 0,1 procent i rente!* , og det betyder, at dit barns opsparing bliver mindre værd hvert år pga. inflationen.

Helt konkret vil det sige, at hvis du indbetaler 6.000 kr. om året og 72.000 kr. i alt, så vil dit barn efter 21 år have modtaget 1.125 kr. i rente.

Stort afkast ved investering med Tobi

Tobi-konto:
83.564 kr. i afkast over 21 år

Vælger du at investere samme beløb gennem Tobis investerede børneopsparing, kan det give et samlet afkast på 83.564 kr.**

Det betyder, at dit barns opsparing kan blive mere end fordoblet, hvis du vælger investering i stedet for en kontant børneopsparingskonto med lav rente.

** Al investering er forbundet med risiko, og da vi ikke kan spå om fremtiden, kan vi ikke give et garanteret afkast. Vi kan dog fortælle, at historisk set har der været et positiv afkast på 6 % over de sidste 20 år - også selvom vi har været igennem en finanskrise og dotcom-boble. Vi tager udgangspunkt i de halvårlige afkastforventninger, der udgives af Rådet for Afkastforventninger.

Se hvad de største banker tilbyder i rente på en kontant børneopsparingskonto*:

Danske Bank0,35%
Nordea0,00%
Jyske Bank0,00%
Sydbank0,00%
Nykredit0,25%
Spar Nord Bank0,00%

* Oplysninger om renter er hentet fra Mybanker d. 25. juni 2021.

 • 1. Fortæl os lidt om dig, dit barn og dine ønsker
 • 2. Få din investeringsprofil
 • 3. Overfør til dit barns
  Tobi-konto
 • 4. Læn dig tilbage

Så nemt at selv dit barn kan oprette sig

(men det er nok bedst, at du gør det)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 1. Besvar et par spørgsmål

  Fortæl os om dig og dit barn, hvor meget der skal investeres og tidshorisonten.

 • 2. Få din investeringsprofil

  Vi stiller dig en række spørgsmål for at finde ud af, hvilken investeringsprofil, der passer bedst til dig og dit barn. Når du har svaret på spørgsmålene kommer vi med vores anbefaling til en investeringsprofil.

 • 3. Overfør penge

  Når Tobi-kontoen er godkendt, kan du overføre et beløb med det samme, sætte en automatisk overførsel i gang og dele kontonummeret med bedsteforældre, hvis de vil bidrage.

 • 4. Følg med

  Nu er dit barns Tobi-konto klar og bliver automatisk investeret ud fra din valgte investeringsprofil. Herefter er der ikke andet end at læne sig tilbage og følge med via app’en.

Det skal kunne betale sig at få dit barns
opsparing til at vokse!

Tobi har et fast rådgivningsgebyr, lave produktomkostninger og ingen handelsomkostninger. Vi tror på, at det skal give mening at lade os investere dit barns opsparing.

Tobi koster max.

1,15% ÅOP

Gratis
Handelsomkostninger

Hos Tobi har du ingen handelsomkostninger. Derfor giver det god mening at investere selv små beløb.

• 0 kr. i depotgebyr
• 0 kr. i kurtage
• 0 kr. i valutaomkostninger

0,60 %
Rådgivningshonorar

Det er svært at få investeringsrådgivning til små opsparinger, som børns. Det betyder, at du skal sætte dig ind i komplekse investeringsprodukter selv - eller lade os klare det for dig. Ja, det koster lidt, men så kan du bruge tiden på dit barn i stedet.

ml. 0,49-0,55 %
Produktomkostninger

Vores produktomkostninger er lave, fordi vi har valgt at fokusere på et lille, men kvalitetssikret udvalg af investeringsprodukter med lave omkostninger.

Se hvad det ville koste for dit barns opsparing

Forventet indestående på opsparing:

25.000 kr.

Max. 23,96  kr. / md

Handelsomkostninger Gratis

Rådgivningshonorar 12,50 kr.

Produktomkostninger (max) 11,46 kr.

I alt per måned 23,96 kr.

I alt per år 287,50 kr.

10 ofte stillede spørgsmål om Tobi

 • Hvad er Tobi?

  Tobi er en investeret børneopsparing - lidt ligesom en pensionskonto til voksne. Der er ingen begrænsninger på indskud, hele familien kan være med til at spare op, og vi investerer automatisk dit barns opsparing ud fra din valgte investeringsprofil. Hvis dit barn ikke har anden indkomst, kan vi tilmed give et skattefrit investeringsafkast. På den måde får dit barns opsparing de bedste muligheder for at vokse over tid.

 • Er Tobi en børneopsparingskonto?

  Tobi er en investeret børneopsparing, men ikke at sammenligne med en børneopsparingskonto, som du kender fra banken.

  Med Tobi investerer vi automatisk dit barns opsparing ud fra din valgte investeringsprofil - og i modsætning til en traditionel børneopsparingskonto, er der med en Tobi-konto ingen begrænsninger på, hvor mange penge, I kan spare op om året eller i alt.

  Så længe dit barn ikke bruger sit frikort, kan vi anbefale en sammensætning af investeringsprodukter, som sikrer et skattefrit afkast. Har du allerede en børneopsparingskonto i banken, kan du sagtens beholde den og oprette en Tobi-konto ved siden af.

  Vi arbejder desuden på, at det bliver muligt at få din nuværende børneopsparingskonto ind i Tobi, så du kan få et samlet overblik ét sted.

 • Hvorfor skal jeg bruge Tobi i stedet for en børneopsparingskonto?

  En Tobi-konto giver dig som forælder det fulde overblik over dit barns langsigtede opsparing. I modsætning til børneopsparingskontoen, er der ingen begrænsninger på hvor mange penge, der kan blive sat ind på Tobi-kontoen.

  I Tobi bliver indbetalinger automatisk investeret ud fra din valgte investeringsprofil, og bruger dit barn ikke sit frikort, så er det muligt at få et skattefrit investeringsafkast.

  På den måde har børneopsparingen mulighed for at vokse sig langt større end de traditionelle kontante opsparinger i banken.

  Alle kan overføre til kontoen - ikke kun forældre og bedsteforældre. Både moster, onkel og venner af familien kan være med til at give dit barn en god økonomisk start på voksenlivet.

  Har I allerede en børneopsparingskonto, kan den ikke flyttes til Tobi endnu, men I kan sagtens have en Tobi-konto ved siden af børneopsparingskontoen.

 • Hvad er forskellen på Tobi og investering gennem banken?

  Det er svært at få investeringsrådgivning til små opsparinger, som børn typisk har. I flere banker er det derfor slet ikke muligt. Nogle banker tilbyder investering af børneopsparingskontoen, men det kan være forbundet med dyre omkostninger.

  Det betyder, at du som oftest er overladt til dig selv med at investere dit barns opsparing. Det betyder også en masse tid brugt på at researche de rigtige investeringsprodukter. Her skal du holde tungen lige i munden, da dit barn ellers kan ende med at betale unødigt i skat. Og igennem årene skal du også løbende holde øje med investeringen, så risikoprofilen hele tiden passer til tidshorisonten.

  Derfor er Tobi valget til dig, der gerne vil investere dit barns opsparing, men ikke vil stå med alle bekymringerne selv ift. at vælge de rigtige investeringer og investere korrekt ift at opnå skattefrit afkast.

 • Hvem kan oprette en Tobi-konto?

  Det er kun barnets forældre som kan oprette en Tobi-konto. Rent praktisk er det kun den ene forælder, der opretter kontoen og handler derved på fuldmagt af den anden forælder. Er I skilt, skal I derfor være enige om at oprette en Tobi-konto.

 • Hvordan kommer jeg i gang?

  Når du er klar til at oprette en Tobi-konto til dit barn, skal vi bruge:
  - Billed-id på dig (pas eller kørekort)
  - Identifikation på dit barn (pas eller sundhedskort)

  Derefter stiller vi dig nogle spørgsmål om dit syn på investering. Når du har svaret på spørgsmålene og givet en tidshorisont på investeringen, kommer vi med vores anbefaling til en investeringsprofil, ligesom du får dit barns personlige bankkontonummer.

  Herefter kan du og resten af familien overføre penge til Tobi-kontoen, som bliver investeret automatisk den efterfølgende handelsdag. Du kan også sætte en fast overførsel i din netbank, så der automatisk går penge ind på Tobi-kontoen hver måned.

  Vi sikrer løbende, at dit barns portefølje følger din valgte investeringsprofil, så du altid er i kontrol med udviklingen. Dertil vil vi også over tid komme med anbefalinger til at nedjustere risikoen i takt med, at tidspunktet for den forventede udbetaling nærmer sig.

 • Kan jeg flytte mit barns nuværende børneopsparingskonto til Tobi?

  Du kan desværre ikke flytte en traditionel børneopsparingskonto til Tobi - endnu. Vi håber, at det vil være muligt i fremtiden.

  Har du allerede en børneopsparingskonto i banken, så kan du overveje at supplere med en Tobi investeret børneopsparing ved siden af. Fordelen ved Tobi-konto er, at vi har lave investeringsomkostninger, ingen begrænsninger på indskud og bedsteforældre kan også overføre til kontoen.

 • Hvordan er mit barns penge beskyttet, hvis Tobi lukker?

  Dit barns opsparing er opbevaret hos Danske Bank, som er depotbank. Det betyder ikke, at vi samarbejder direkte med Danske Bank, men at dit barns indskud bliver indbetalt hertil, hvorfra de så bliver investeret.

  Tobi er reguleret af Finanstilsynet og har tilladelse til at yde investeringsrådgivning til dig som forælder. Vi har således aldrig adgang til at håndtere dit barns penge. Skulle Tobi lukke eller gå konkurs, vil dit barns investeringer derfor være helt sikre.

 • Hvem samarbejder Tobi med?

  Tobis samarbejdspartnere sørger sammen med os for, at dit barns opsparing er garanteret en sikker og professionel tilgang.

  Nikolaj Holdt Mikkelsen
  Nikolaj Holdt Mikkelsen er en af landets førende uafhængige investeringseksperter og tidligere chefanalytiker hos Morningstar. Nikolaj har været med til at udarbejde Tobis investeringsprofiler og indgår løbende i arbejdet med at optimere disse.

  Fundmarket
  Fundmarket er den handelssplatform vi samarbejder med, og det er herigennem investeringer på vegne af dit barn foretages. Fundmarket administrerer investeringsfonde for mere end 1,3 mia. kr.

  Fundmarkets ejere har igennem de sidste 20 år leveret software og rådgivning til nogle af de største investeringsforeninger i Danmark, herunder SEBinvest, Formuepleje, Danske Capital og Nordea Invest.

  Optimal Invest
  Optimal Invest forvalter de investeringsafdelinger, som Tobi investerer i på Fundmarket. Optimal Invest varetager nogle af Danmarks billigste uafhængige investeringsafdelinger med de bedste ratings i Europa på Morningstar i både afkast og ansvarlighed.

 • Hvad bliver mit barns opsparing investeret i med Tobi?

  Vi investerer automatisk dit barns opsparing i en kombination af et globalt aktieindeks samt danske og globale obligationer. Fordelingen mellem dem afgøres af din risikoprofil og tidshorisonten for dit barns opsparing.

  Tobis anbefalinger er baseret på disse investeringsafdelinger:

  - Optimal – Danske Obligationer KL
  - Optimal – Globale Obligationer KL
  - Optimal – Globale Aktier Kapitalindkomst KL
  - Optimal – Globale Aktier KL

  Afdelingerne forvaltes af Optimal Invest og du kan læse den centrale investorinformation hos Investeringsforeningen PortfolioManager

  I Tobi er vi meget bevidste om, at vores kunder er børn, og derfor har vi også taget et aktivt valg om, hvilke investeringsprodukter vi tilbyder. Derfor er investeringsafdelingerne screenet. Det betyder, at du med investering i Tobi ikke støtter industrier som våben, tobak, atomvåben etc.

Brug for at vide mere?

Se flere spørgsmål og svar

Hvad siger pressen om os?

 • Radio4 logo

  Overskud: Få styr på børneopsparingen - nu!

  Hør mere
 • FinansWatch logo

  Løsning til børneopsparing blæser til vækst efter kapitalindsprøjtning

  Læs mere
 • Finans logo

  Iværksættere bygger børneopsparing uden om bankerne - nu får de millioner fra tålmodig investor

  Læs mere
 • Millionærklubben logo

  Investering til børn og unge

  Hør mere
 • FinansWatch logo

  Startup vil øge andelen af investeret børneopsparing

  Læs mere
 • Finans logo

  Iværksætter vil gøre det let at investere for sine børn

  Læs mere
 • Børsen logo

  "Mit forbrug af flow-tv er helt forsvundet"

  Læs mere
 • Finans logo

  Træt af lave renter: Nu gør iværksætter op med den klassiske børneopsparing

  Læs mere

Pressekit

Er du journalist, kan du altid tage kontakt til os, hvis du vil høre mere om investering af børneopsparing.

Hent vores pressekit

For yderligere presseinfo: mille@tobi.dk

Tobi nyhedsbrev

Få viden og inspiration til dit barns opsparing med vores nyhedsbrev. Du vil også løbende modtage besked, når der er nye tiltag fra Tobi. Du kan altid afmelde dig igen.

Fang os på telefonen

+45 70 60 56 40


Skriv til hej@tobi.dk eller få hjælp på support@tobi.dk


Tobi ApS

CVR-nr. 38585231

Skelbækgade 2, 6.

1717 København V

Tobi er reguleret af: FINANSTILSYNET

Tobi ApS har tilladelse som investeringsrådgiver og er reguleret af Finanstilsynet.

Oplysninger på Tobis hjemmeside udgør ikke investeringsrådgivning eller skatterådgivning og kan ikke i sig selv danne grundlag for beslutning om investering i Investeringsafdelinger eller andre finansielle instrumenter. Alle informationer på Tobis hjemmeside læses på eget ansvar og Tobi er uden ansvar for direkte og indirekte tab i forbindelse med de investeringer du foretager alene på baggrund af oplysninger på Tobis hjemmeside.

Investorer gøres opmærksomme på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.